Palaneţe cu branza si cu varza

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 29 Mai 2011 | 12949 vizualizari

 

Sunt facute de mama mea si sunt atat de buneeee, mai ales calde, proaspat scoase din cuptor. Ca si gustare sau la servici sunt excelente.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • faina
  • drojdie
  • apa
  • sare

Pt. umplutura:

  • varza
  • sare, piper
  • ulei
  • branza de oaie
  • sare
  • oua

Pt. finisare:

  • 2 oua
  • frunze de varza
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palaneţe cu branza si cu varza:

Cantitatile nu le-am trecut pt ca e in functie de cat doriti sa faceti.

Se face o maia din drojdie, apa, un pic de zahar si putina faina. Intr-un vas larg se cerne faina, se face o gaura in mijloc, pe margini se pune sarea iar in mijloc maiaua. Se incepe framantatul din mijloc spre exterior adaugand si apa calduta. Se framanta cu mana pana se dezlipeste de pe margini si nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit cel putin o ora.

Intre timp varza se taie fideluta, se pune sare pe ea si se lasa putin la inmuiat. Se stoarce bine de apa (varza asta noua lasa foarte multa apa) si se pune intr-o cratita cu ulei la calit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se ia jos de pe foc si se lasa la racit.

Branza de oaie se amesteca bine cu ouale, se mai adauga sare dupa gust si se pune deoparte.

Dupa ce a crescut aluatul se ia o parte din el si se intinde pe masa de lucru unsa in prealabil cu ulei. Dimensiunea sa fie mai mare decat cea a tavii. Se pune pe mijloc umplutura si se aduc capetele deasupra pana la mijloc (ca un plic).

Se unge deasupra cu ou batut si se pune in tava in care s-a pus inainte frunza de varza.

Se da la cuptor pt 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa in tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca si umplutura se mai poate folosi si ceapa sau prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palaneţe cu branza si cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

MIUTA 1

31.05.2011, 00:19

Vai ce imi plac Nu am mai mancat de mult.Sunt delicioase

mirela0911 1

31.05.2011, 08:00

Mersi Miuta, foarte bune-s

Bucataras Medi 1

31.05.2011, 09:15

tare bune trebuie sa fie......................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza